İstanbul’da yaşayan Kastamonulular için yeni bir memleket buluşması daha başlıyor. Sultangazi Belediyesi ile Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Sultangazi Şubesi iş birliğinde düzenlenen 7. Siyez ve Yöresel Ürünler Festivali, 14-18 Ekim 2026 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Beş gün sürecek organizasyonda Kastamonu’nun yöresel lezzetleri, kültürü ve müziği İstanbul’a taşınacak.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek festival, hem İstanbul’da yaşayan Kastamonuluları bir araya getirecek hem de kentin geleneksel değerlerini farklı şehirlerden gelen ziyaretçilere tanıtacak.

Kastamonu'nun yöresel lezzetleri tanıtılacak

Bu yıl yedincisi düzenlenen festivalde Kastamonu mutfağının önemli ürünlerinden siyez buğdayı ön plana çıkacak. Yöresel ürünlerin tanıtılacağı etkinlikte, ziyaretçiler Kastamonu'nun gastronomi kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

Festivalin önemli programlarından biri de 18 Ekim Pazar günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek protokol töreni olacak. Organizasyon kapsamında vatandaşlara siyez pilavı ikramı da yapılacak.

KAS-DER Sultangazi Şube Başkanı Mustafa Emecaoğlu, Kastamonu kültürünün yaşatılacağı festivale vatandaşları davet etti.

Beş gün boyunca konserler ve gösteriler düzenlenecek

Festivalde yalnızca yöresel ürünler değil, Kastamonulu sanatçılar ve farklı müzik grupları da ziyaretçilerle buluşacak.

14 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te Davulcu Naim ve Ekibi'nin gösterisiyle başlayacak sahne programında, saat 20.00'de Bilal Ertural yer alacak.

15 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Muhittin Küçük ve Semazen Ekibi sahneye çıkacak.

16 Ekim Cuma günü ise saat 18.00'de Kemaneci Güngören ve Ekibi, saat 20.00'de Cideli Emin ziyaretçilerle buluşacak.

Kastamonu İstanbul'a Taşınıyor 5 Gün Sürecek Festival Başlıyor

Hafta sonu sahne programı yoğun

17 Ekim Cumartesi günü festivalde müzik ve eğlence devam edecek. Saat 14.00'te Burak Kar, 16.00'da Cideli Emin, 18.00'de İrem Bal ve 20.00'de Fındık Kurdu Berna sahne alacak.

18 Ekim Pazar günü ise saat 14.00'te Emrah Öz, 15.30'da Sarı Yazma Halk Oyunları Ekibi, 18.00'de Mehmet Ali Canbaz ve 20.00'de Arzu Akça'nın gösteri ve konserleri gerçekleştirilecek.

Yalçın Gök ve Orkestrası da 17-18 Ekim tarihlerinde festivalin müzik programında yer alacak.

Kastamonulular Sultangazi'de buluşacak

Beş gün boyunca devam edecek 7. Siyez ve Yöresel Ürünler Festivali, İstanbul'daki Kastamonululara hemşehrileriyle bir araya gelme ve memleketlerinin kültürel değerlerini yaşatma fırsatı sunacak.

Kastamonu'nun mutfağından halk oyunlarına, yöresel ürünlerinden müziğine kadar pek çok unsurun yer alacağı etkinlik, 18 Ekim Pazar akşamı sona erecek.

Festivalin tüm programları Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi