Kastamonu’daki belediyeler ile İl Özel İdaresi’nin ortak olduğu Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nde yönetim için yeni bir görevlendirme yapıldı. KASMİB genel kurulunda başkanlık için aday çıkmaması üzerine, tüzük ve ilgili mevzuat gereği Kastamonu Valiliği tarafından Şevket Bahçacıoğlu yönetici olarak görevlendirildi.
Bir önceki genel kurulda Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, 20 yerel yönetim temsilcisinin oyuyla birlik başkanı seçilmişti. Ancak yeni süreçte Çınar’ın tekrar aday olamaması ve başka bir ismin de yönetime talip çıkmaması üzerine atama yoluna gidildi.
Yeni genel kurula kadar görevi sürdürecek
Şevket Bahçacıoğlu’nun KASMİB’i yeni genel kurul yapılıncaya kadar yöneteceği belirtildi.
Bahçacıoğlu, daha önce Kastamonu Defterdarlığı’nda uzman olarak görev yaptı. Kastamonu Belediyesi’nde muhasebe müdürlüğü ve ulaşım hizmetleri müdürlüğü görevlerinde de bulunan Bahçacıoğlu, son olarak Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreter Vekili olarak görev yapıyordu.
Yeni görevlendirmeyle birlikte KASMİB’de yönetim süreci geçici olarak Bahçacıoğlu tarafından yürütülecek.





