İstanbul’da uzun yıllar gümrük müşaviri olarak çalışan Ozan Çoban, dört yıl önce “memleket havası” diyerek rotayı Taşköprü’ye çevirmişti. İncesu Köyü Kavak Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Çoban ailesi, bu kez kışın en güzel yanını yakaladı. Kar kalınlığı 30 santime yaklaşınca ortaya ne telaş ne şikâyet çıktı, aksine evin önü küçük bir oyun alanına dönüştü. Bir yanda sazın sesi, diğer yanda çocuk kahkahası, kısacası kış gününe yakışan sıcak bir tablo.

Bu tür anlar, kışın zorluğunu unutturuyor. Kar, bazen yolu kapatır ama bazen de aynı evin insanlarını aynı sevince toplar. İncesu’da yaşanan da tam olarak buydu.

Saz sesiyle başlayan kış keyfi
Taşköprü’ye bağlı İncesu Köyü Kavak Mahallesi’nde kar 28 ila 30 santimetreye ulaştı. Ozan Çoban, karın tadını çıkarmak için sazını eline aldı, Ezgi ve Eylül Çoban ise karda top oynayıp doyasıya eğlendi.
Mahallede kısa süreliğine de olsa günlük rutin yerini samimi bir kış keyfine bıraktı.






