Sinop’un Türkeli ilçesinde aylar önce meydana gelen heyelan sonrası kapanan yolda gerekli uyarı levhalarının bulunmaması, olası bir faciayı beraberinde getirdi. Gece saatlerinde navigasyon uygulamasının yönlendirmesiyle kapalı yola giren bir sürücü, son anda durarak büyük bir tehlikeyi atlattı.

Kapanan Yol Gölete Çıkıyor Navigasyonla Yola Giren Sürücü Faciayı Son Anda Önledi! 4

Heyelan Sonrası Oluşan Gölet Tehlike Saçıyor

Türkeli ilçesine bağlı Düz Köyü Merkez Mahallesi’nde 5 Mart 2025 tarihinde yaşanan heyelanın ardından oluşan gölet, aradan geçen yaklaşık 9 aya rağmen risk oluşturmaya devam ediyor. Heyelan sonrası Merkez ve Cayla mahallelerini birbirine bağlayan yol tamamen sular altında kalmış, ulaşım durdurulmuştu.

Kapanan Yol Gölete Çıkıyor Navigasyonla Yola Giren Sürücü Faciayı Son Anda Önledi! 2

Navigasyon Yönlendirdi, Sürücü Son Anda Durdu

Akşam saatlerinde yaşanan olayda Onur Şentürk isimli sürücü, navigasyon uygulamasının yönlendirmesiyle daha önce trafiğe kapatılan bu yola girdi. Gece karanlığında yolun gölete dönüştüğünü fark edemeyen sürücü, son anda aracı durdurarak suya girmekten kurtuldu.

Kapanan Yol Gölete Çıkıyor Navigasyonla Yola Giren Sürücü Faciayı Son Anda Önledi! 88

Uyarı Levhası Eksikliği Tepki Çekti

Can ve mal kaybının yaşanmadığı olay, bölgede yeterli uyarı levhası ve yönlendirme bulunmamasını yeniden gündeme taşıdı. Ayrıca kapalı yolların navigasyon sistemlerinde güncellenmemiş olmasının, sürücüler için ciddi riskler oluşturduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Yetkililerin, benzer tehlikelerin yaşanmaması adına gerekli önlemleri alması ve kapalı yollarla ilgili bilgilendirmeleri güncellemesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı