Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde yaşanan silahlı saldırı, bir aile dramını daha gözler önüne serdi. Boşanma sürecinde olduğu eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan 45 yaşındaki kadın ile 64 yaşındaki annesi olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı ise kısa sürede jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Köprü Üzerinde Dehşet Anları
Olay, Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre üç çocuk annesi Tülay Ündeş, annesi Zaide Alkaç ile birlikte hasta ziyareti için akrabalarının yanına gitti. Anne-kız ziyaretin ardından evlerine dönmek üzere yola çıktı. Köprü üzerinde ilerledikleri sırada, yaklaşık iki yıldır boşanma aşamasında olduğu eşi Yusuf Ü. araçla yanlarına yaklaştı.

İddiaya göre Yusuf Ü., aracından av tüfeğini alarak “Şimdi konuş” diyerek eşi ve kayınvalidesine art arda ateş etti. Silahı fark eden anne ve kızı kaçmaya çalışsa da saldırıdan kurtulamadı. Açılan ateş sonucu Tülay Ündeş ve annesi Zaide Alkaç olay yerinde hayatını kaybetti.
Zanlı Kaçtı, Jandarma Harekete Geçti

Saldırının ardından zanlı Yusuf Ü.’nün olay yerinden hızla uzaklaştığı, kaçış sırasında ceketini düşürdüğü öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri, zanlının yakalanması için çevre ilçeleri de kapsayan geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Olası kaçış güzergâhlarında yol kontrolleri yapılırken, ara yollarda uygulamalar sıklaştırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Yusuf Ü., kaçtığı araçla birlikte Kilimli ilçesi sınırları içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

Daha Önce Tedbir Kararı Uygulanmış
Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde, Yusuf Ü. hakkında boşanma süreci kapsamında daha önce uzaklaştırma ve tedbir kararı bulunduğu, ancak bu kararın yaklaşık altı ay önce sona erdiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısı olay yerinde detaylı inceleme yaparken, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri çevrede delil topladı.
Kilimli Kaymakamı Kübra Demirer de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Güvenlik önlemleri jandarma komando ekipleri tarafından sağlandı.
Cenazeler Otopsiye Gönderildi
Hayatını kaybeden anne ve kızın cenazeleri, Muslu Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken, yaşanan vahşet kamuoyunda büyük üzüntü yarattı.





