Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğü kampüsünde eğitimlerini tamamlayan Kastamonu Kamp ve Off-Road Kulübü (KAMPOFF) üyeleri, orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak görev alacak.
Yangına Müdahale Eğitimi Verildi
Merkez Şefi Anıl Mercimek tarafından hortum taşıma, serme ve yangına müdahale yöntemleri konusunda bilgilendirilen kulüp üyeleri, daha sonra arazözlerin desteğiyle tatbikat gerçekleştirdi.
Yeşil Vatan İçin Gönüllü Destek
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan gönüllüler, yeşil vatanın korunması için yürütülen çalışmalarla iş birliği yapacak.
KAMPOFF Başkanı Ferhat Salur’un Açıklamaları
Başkan Ferhat Salur, orman yangınlarının doğaseverleri derinden üzdüğünü belirterek, gönüllü olmaya karar verdiklerini ifade etti. Salur, “Orman yangınları sadece doğamızı değil, geleceğimizi de tehdit ediyor. Bu nedenle herkesin daha bilinçli ve duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Bizler, doğaseverler olarak eğitimlerimizi tamamlayarak orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olduk. Toplumsal duyarlılığı artırmak ve daha fazla insanımızı bu tür gönüllü çalışmalarına teşvik etmek amacıyla bu adımı attık” dedi.
Sosyal Sorumluluk ve Çevre Projelerine Destek
Salur ayrıca, ormanlarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine de destek vermeye hazır olduklarını vurguladı: “Hedefimiz yalnızca orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olmak değil; ağaçlandırma projeleri, çevre temizliği ve sürdürülebilirlik etkinliklerinde de yer almak. Bizler, doğasever off-road sporcuları olarak üzerimize düşen her konuda görev almaya hazırız. Eğitim sürecindeki desteklerinden dolayı orman personeline teşekkür ediyoruz.”