İstanbul Esenyurt’ta sabah saatlerinde yaşanan silahlı saldırı paniğe neden oldu. Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan ve daha önce de saldırıya uğradığı öğrenilen bir kafe, bu kez 17 yaşındaki bir şüphelinin hedefi oldu. İş yerine ateş açan şüpheli, olay yerinden kaçmaya çalışırken bölgede görev yapan gece bekçileri tarafından fark edildi.

Kafeye 6 el ateş açıldı

Olay, sabah saat 04.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 17 yaşındaki M.C.İ., kafenin önüne gelerek yanında bulunan silahla iş yerine doğru 6 el ateş etti. Saldırının ardından koşarak uzaklaşmaya çalışan şüpheli, o sırada çevrede devriye görevi yapan bekçiler tarafından takibe alındı.

Kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanan şüpheli, gözaltına alındı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, olay yerinde güvenlik önlemi alındı.

Çalılıklara attığı poşet incelendi

Şüphelinin kaçtığı sırada elindeki poşeti çalıların arasına attığı belirlendi. Ekipler tarafından yapılan incelemede poşetin içerisinden 1 adet el bombası çıktı. Şüphelinin üst aramasında ise tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Polis ekipleri, saldırının nedeni ve kafenin daha önceki kurşunlanma olaylarıyla bağlantısı olup olmadığını araştırıyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı