İstanbul'da kurulan Fidimse ve Akgüney Köyü Derneği, 200 üyesiyle faaliyetlerine başladı. Dernek, kurulur kurulmaz yönetim kurulu ve üyelerin katkılarıyla ilk iş olarak İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir mülk satın aldı.
Örnek Bir Sivil Toplum Kuruluşu
Yeni İnebolu'dan Kadir Yıldırım'ın haberine göre çalışmalarına hızla başlayan dernek, kısa sürede Kastamonu'nun İnebolu ilçesinin örnek sivil toplum kuruluşları arasında yerini aldı.
İnebolu Fidimse ve Akgüney köyü sakinleri, İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir araya gelerek derneği kurdu. Yeni olmasına rağmen hızlı bir şekilde faaliyetlere başlayan ve ilk iş olarak mülk edinen dernek, kuruluş amaçlarıyla da dikkat çekti. İnebolu Fidimse ve Akgüney Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kuruluş onayının ardından çalışmalarına başladı ve kısa sürede örnek bir kuruluş haline geldi.
Derneğin başkanlığını Naim Karabudak üstlenirken, yönetim kurulunda Ersin Karabudak 2. Başkan, Burhan Şakrak Genel Sekreter, Resul Evyapan ise Sayman olarak görev aldı. Yönetim kurulunda Doğan Demirel, Şükrü Evyapan, Ayhan Karabudak, Engin Sungur, Musa Karabudak, İlhan Karabudak, Ali Karabudak, Mesut Sungur, Necmi Karabudak, Orhan Karabudak, Hakkı Kaya, Hakkı Altıntaş ve Gökhan Karabudak yer aldı.
Köy sorumluluğunu muhtar Faik Karabudak üstlenirken, İnebolu sorumlusu Kerim Sungur, Kastamonu sorumlusu Mehmet Erdoğan ve Ankara sorumlusu Fazlı Taşdelen olarak belirlendi.
250 Metrekarelik Bir Mülk Satın Alındı
İnebolu Fidimse ve Akgüney Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kurulur kurulmaz ilk iş olarak Gaziosmanpaşa ilçesi Yenimahalle’de 250 metrekarelik bir dükkan satın aldı. Bu mülk, dernek merkezi olarak kullanılmaya başlandı.
Üyelerden 15'er Bin TL'lik Ücret Toplandı
Dernek Genel Sekreteri Burhan Şakrak’ın verdiği bilgiye göre, dükkanın alınabilmesi için üyelerden üyelik ücreti olarak 15’er bin TL toplandı. Gerekli olan 2 milyon liranın 1 milyon 600 bin liralık kısmı üyeler tarafından karşılandı. Kalan 400 bin lira ise dernek yönetim kurulu tarafından sağlandı.
200 Üye İle Yola Çıktılar
Derneğe henüz üye olmayan köylülere de çağrıda bulunan Burhan Şakrak, “Derneğimizin 200 üyesi bulunuyor. Hemşerilerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamak için bir araya geldik. Köyümüzün tamamına ulaşmak istiyoruz. İnşallah bunu başardığımızda her işin üstesinden birlikte gelebiliriz. Sevinçli ve acı günlerimizde de dayanışma içinde olacağız. Hep birlikte güzel çalışmalar yapmak istiyoruz. Tüm arkadaşlarımız büyük bir heyecanla çalışıyor. Toplantılarımıza yoğun katılım oluyor.” dedi.
Burhan Şakrak, bazı üyelerin 15.000 TL’lik üyelik ücretini henüz ödemediklerini belirterek, “Üyelik ücretlerini ödemeyen hemşehrilerimizden ödemelerini rica ediyoruz. Bazı üyelerimiz 15 bin TL’lik üyelik ücretini ve 3 yıllık aidatı peşin ödedi. Onlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2025 yılı için aidat ücreti aylık 200 TL, yıllık ise 2.400 TL olacak.” ifadelerini kullandı.
Derneğe Servis Minibüsü Alındı
Genel Sekreter Burhan Şakrak, dernek olarak bir servis minibüsü satın almak istediklerini belirterek, “Cenaze ve düğünlerde de faaliyetlerimiz olacak. Cenaze sahibi üyemizin pilavını dernek karşılayacak. Evlenecek üyelerimizin çocuklarına çeyrek altın hediye edeceğiz. Üyelerimizin düğünlerine yönetim kurulu olarak katılacağız. Ayrıca her yaz bir piknik düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.