Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde, Jandarma Teşkilatının 186. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir buluşma gerçekleşti. Hanönü İlçe Kaymakamı Ceyhun Denli, İlçe Jandarma Komutanı ve personelini makamında ağırlayarak bu özel günü birlikte kutladı.
Kaymakam Denli'den Jandarma Teşkilatına Tebrik
Türkiye’nin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yurdun dört bir yanında görev yapan Jandarma Teşkilatının 186. kuruluş yılı, Hanönü ilçesinde de unutulmadı. Hanönü İlçe Kaymakamı Ceyhun Denli, bu anlamlı günde İlçe Jandarma Komutanı ve beraberindeki personeli makamında kabul etti.
Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Denli, Jandarma Teşkilatı’nın ülkenin asayiş ve güvenliği için fedakârca çalıştığını vurgulayarak, teşkilatın bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Denli, “186 yıldır milletimizin huzuru için gece gündüz demeden görev yapan Jandarma Teşkilatımızı gönülden kutluyorum. Görevleri başında şehit olan kahramanlarımızı rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlçe Jandarma Komutanı’ndan Teşekkür
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hanönü İlçe Jandarma Komutanı, nazik kabulleri için Kaymakam Denli’ye teşekkür etti. Komutan, Jandarma teşkilatının halkla iç içe ve devletin gülen yüzü olarak görev yaptığını belirterek, bu anlamlı günde gösterilen ilginin kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade etti.
Jandarma Teşkilatı 186 Yaşında
Kuruluşu 1839 yılına dayanan Jandarma Teşkilatı, Türkiye’de iç güvenlik hizmetlerinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Hem kırsal bölgelerdeki güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan hem de afet ve acil durumlarda aktif görev alan teşkilat, teknolojik donanımı ve eğitimli personeliyle dikkat çekmektedir.
Hanönü’nde gerçekleşen bu anlamlı buluşma, devletin kurumları arasındaki iş birliği ve dayanışmanın bir göstergesi olurken, Jandarma personeline verilen desteği de ortaya koydu. Bu tür etkinlikler, yerel düzeyde güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunu artırmaya katkı sunuyor.