Gıda ve temizlik ürünlerinin üretimi ile toptan satışı alanında faaliyet gösteren Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında konkordato süreci başladı. Mahkeme, şirketin yanı sıra Dilek Göçler ve Necip Beştepe’ye üç aylık geçici mühlet verilmesini kararlaştırdı.

Alınan karar, şirketin iflas ettiği anlamına gelmiyor. Geçici mühlet süresince şirketin mali yapısı, borçlarını ödeme imkânı ve mahkemeye sunulan konkordato projesinin uygulanabilirliği değerlendirilecek.

Çok sayıda ürün grubunda faaliyet gösteriyor

Tekirdağ merkezli şirketin ürün yelpazesinde şeker, çay, kuru fasulye, bulgur, irmik, nişasta ve sirke gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. Firma ayrıca gazoz, çamaşır suyu ve antifriz gibi farklı ürün gruplarının üretim ve satışını da gerçekleştiriyor.

Gıda ürünlerinden temizlik malzemelerine kadar geniş bir alanda faaliyet yürüten şirket için verilen geçici mühlet kararı, sektörde de yakından izlenmeye başladı.

Alacaklılara yedi günlük süre tanındı

Edirne 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Dilek Göçler ve Necip Beştepe hakkında 1 Eylül 2026 saat 17.40’tan itibaren geçerli olmak üzere üç aylık geçici konkordato mühleti verildi. Karar, resmî ilanla kamuoyuna duyuruldu.

Mahkeme, alacaklıların ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe sunabileceğini bildirdi. Alacaklılar, konkordato mühleti verilmesini gerektiren şartların bulunmadığını delilleriyle ileri sürerek talebin reddedilmesini isteyebilecek.

Son üç yılın vergi matrahları açıklandı

Şirketin son üç yıla ait vergi matrahlarında dalgalı bir seyir izlendi. Ege Gıda, 2023 yılında 3 milyon 119 bin 319 lira, 2024 yılında 3 milyon 377 bin 108 lira ve 2025 yılında 2 milyon 967 bin 374 lira matrah bildirdi.

Bu dönemlere ilişkin tahakkuk eden vergi tutarları ise sırasıyla 779 bin 829 lira, 844 bin 277 lira ve 741 bin 843 lira olarak kayıtlara geçti. Şirketin konkordato sürecinin nasıl ilerleyeceği, geçici mühlet döneminde yapılacak mali incelemelerin ardından netleşecek.

Kaynak: Haber Merkezi