Giresun’un Çanakçı ilçesinde, cenaze nedeniyle kalabalığın bulunduğu yolda meydana gelen kazada 58 yaşındaki Medine Kodalak, hafriyat kamyonunun çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay, Kuşköy köyünde meydana geldi.
Olayın Detayları
Edinilen bilgiye göre, Görele Beton firmasına ait taş ocağında çalışan Öner K. idaresindeki 61 K 15256 plakalı hafriyat kamyonu, cenaze nedeniyle yol üzerinde toplanan kalabalığın arasına girdi. Kamyon, yolun üzerinden geçtiği Medine Kodalak’a çarptı. Kadının bacaklarının üzerinden geçen kamyon, ciddi şekilde yaralanmasına neden oldu.

İlk Müdahale ve Hastaneye Kaldırılma
Olay yerinde bulunan vatandaşlar, yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, Medine Kodalak’a müdahale ederek önce Görele Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Durumunun ciddiyeti nedeniyle yaralı, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Buradaki müdahalenin ardından, tedavi ve kontrolleri için Trabzon Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Kazayla İlgili Soruşturma
Olayın ardından yetkililer, kazayla ilgili inceleme başlattı. Kamyon sürücüsü hakkında ve olayın meydana geliş şartlarıyla ilgili detaylı araştırmaların sürdüğü öğrenildi.

Güvenlik ve Dikkat Uyarısı
Uzmanlar, özellikle cenaze ve kalabalık etkinliklerde yol güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekiyor. Vatandaşlar, yaya olarak kalabalık yolların dışında durmaları ve araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılıyor.
Giresun’un Çanakçı ilçesinde meydana gelen bu üzücü olay, hem aile hem de köy halkı için büyük bir şok etkisi yarattı. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından sorumlular hakkında yasal işlem başlatacaklarını belirtti.





