Yeniden Refah Partisi, Ankara’da düzenlenen 3. Olağan Büyük Kongresi’nde önemli bir siyasi döneme adım attı. Tek aday olarak girdiği kongrede Genel Başkan Fatih Erbakan, büyük bir oy çoğunluğu ile yeniden genel başkanlığa seçildi.
Kongre Detayları ve Oy Sonuçları
Ankara’da gerçekleştirilen kongrede, bin 83 delegenin oy kullandığı açıklandı. Yapılan oylama sonucunda Fatih Erbakan, bin 78 delegenin desteğini alarak güven tazeledi. Bu sonuç, partinin genel başkanlık seçiminde Erbakan’a duyduğu yüksek güveni ortaya koymuş oldu. Kongrede konuşma yapan Erbakan, yeni dönemde partinin güçlü bir teşkilat yapısıyla çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı ve önümüzdeki süreçte partinin hedeflerine ulaşmak için bütün kadroların tam uyum içerisinde çalışacağını ifade etti.

Partiye Katılan Yeni İsimler
Kongrede dikkat çeken bir diğer gelişme ise partinin kadrosunu güçlendiren yeni isimlerin tanıtılması oldu. Bu kapsamda 25. Dönem HDP Milletvekili ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Erbakan, Aslan’a parti rozeti takarak resmi olarak partinin yeni üyesi olduğunu duyurdu. Bu hamle, partinin farklı siyasi deneyimlere sahip isimlerle güçlenmeye devam ettiğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.
Kongrenin Kapanışı
3'üncü Olağan Büyük Kongre, delegelerin ve davetlilerin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Kongre boyunca partinin gelecek vizyonu, teşkilatlanma stratejileri ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler de detaylı şekilde ele alındı. Delegeler, kongre boyunca yapılan konuşmalar ve tartışmalarla partinin yol haritasına katkıda bulundu.
Gelecek Dönem Hedefleri
Fatih Erbakan, kongrede yaptığı açıklamada, partinin önümüzdeki dönemde sahadaki çalışmalarını artıracağını ve teşkilat yapısını daha da güçlendireceğini söyledi. Erbakan, partinin genç ve dinamik kadrolarıyla Türkiye genelinde etkili bir siyaset yürütmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca partinin farklı kesimlerden gelen üyelerle daha kapsayıcı bir politika izlemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.





