Kastamonu’nun Daday ilçesinde öğle saatlerinde düşük büyüklükte bir sarsıntı kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının paylaştığı verilere göre deprem, 16 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 12.00’de meydana geldi.
Merkez üssü Daday olarak belirlenen sarsıntının büyüklüğü 1,6 olarak ölçüldü. Yerin yaklaşık 7 kilometre altında gerçekleşen küçük çaplı depremle ilgili ilk bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Depremin merkez üssü Daday olarak açıklandı
AFAD kayıtlarında yer alan bilgilere göre sarsıntı, saat 12.00.47’de kaydedildi. Depremin koordinatları 41.5706 enlem ve 33.5033 boylam olarak paylaşılırken derinliği 7,08 kilometre olarak ölçüldü.
Düşük büyüklükteki depremler çoğu zaman vatandaşlar tarafından hissedilmese de ölçüm istasyonları tarafından kayıt altına alınabiliyor. Daday’da meydana gelen bu sarsıntı da bölgede izlenen küçük ölçekli yer hareketlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Depreme ilişkin açıklanan teknik bilgiler şöyle:
- Büyüklük: 1,6 (ML)
- Merkez üssü: Daday, Kastamonu
- Tarih: 16 Temmuz 2026
- Saat: 12.00.47
- Derinlik: 7,08 kilometre
- Enlem: 41.5706
- Boylam: 33.5033
Taşköprü’de de sarsıntı kaydedilmişti
Daday’daki sarsıntıdan iki gün önce Taşköprü ilçesinde de küçük ölçekli bir deprem meydana gelmişti. 14 Temmuz 2026 tarihinde saat 07.03’te kaydedilen sarsıntının merkez üssü Taşköprü olarak açıklanırken, depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirilmişti.





