Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu başta olmak üzere tüm Türkiye’yi ilgilendiren iki yeni proje duyurdu. Müjdeleri kamuoyuna aktaran AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada projelerin hem Kastamonu hem de ülke genelinde büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.

500 Bin Sosyal Konut Projesi Başlıyor

Açıklamanın ilk müjdesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut projesi oldu. Türkiye’nin 81 ilini kapsayacak bu proje kapsamında şehit ve gaziler, emekliler, gençler ve üç çocuklu aileler için özel kontenjanlar ayrılacak. Sosyal konutların, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesine imkân tanıyacağı ve şehirlerdeki barınma sorununu önemli ölçüde hafifleteceği öngörülüyor.

TOKİ’den Kiralık Konut Dönemi

İkinci müjde ise TOKİ aracılığıyla uygulanacak kiralık konut sistemi. Bu yeni uygulama sayesinde dar gelirli aileler, devlet eliyle inşa edilen konutlarda uygun şartlarla kiracı olabilecek. Düzenleme, özellikle son yıllarda yaşanan yüksek kira artışlarına karşı vatandaşları korumayı, kira piyasasında denge oluşturmayı ve mağduriyetleri gidermeyi hedefliyor.

Milletvekili Halil Uluay, paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

“GENEL BAŞKANIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZ'DAN YENİ İKİ MÜJDE

Birinci müjde;

Çevre Bakanlığı eliyle 81 ilimizin tamamında 500 bin sosyal konut inşa etmek için düğmeye basılmıştır.

Konutlarda;

Şehit ve gazilerimize,

Emeklilerimize,

Gençlerimize,

3 çocuğu olan ailelere kontenjan ayrılacak

İkinci müjde;

Devletten konut kiralanabilecektir.

Bu projede ilk kez kiralık konut uygulamasının TOKİ eliyle hayata geçirilecek olmasıdır. Sosyal konutların bir kısmını uygun şartlarla dar gelirli ailelere kiraya verilecek olması, kira artışları nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi, kira piyasasında denge oluşturması amaçlanmıştır.

ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

DURMAK YOK ÇALIŞMAYA ÜRETMEYE DEVAM”

Kaynak: Haber Merkezi