Tokat’ın Sulusaray ilçesine bağlı Karaçay köyünde saat 17.30 sıralarında meydana gelen yangın, tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı. İddiaya göre, tarlada çalışmakta olan bir balya makinesinden çıkan kıvılcım, kuru otları tutuşturarak yangına sebep oldu. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki saman balyalarını da sardı.

Köylüler traktörlerle yangına müdahale etti

Yangını fark eden köylüler, zaman kaybetmeden traktör ve tarım ekipmanlarıyla alevlere müdahale etti. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangın, yerleşim yerine ulaşmadan kontrol altına alındı.

Balya Makinesinden Çıkan Kıvılcım 10 Dönüm Araziyi Küle Çevirdi! 3

10 dönüm ekili alan ve saman balyaları zarar gördü

Yangında yaklaşık 10 dönüm ekili tarım arazisi ile çok sayıda saman balyasının zarar gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yetkililer vatandaşları hasat dönemlerinde benzer tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Balya Makinesinden Çıkan Kıvılcım 10 Dönüm Araziyi Küle Çevirdi! 1Balya Makinesinden Çıkan Kıvılcım 10 Dönüm Araziyi Küle Çevirdi! 12

Kaynak: İhlas Haber Ajansı