Atatürk Havalimanı, Terminal İstanbul adıyla teknoloji ve girişim dünyasının yeni buluşma noktası haline geliyor.

Türkiye’nin Yeni Girişimcilik Üssü Olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu yeni teknoparkın Bilişim Vadisi bünyesinde çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu. Bakan Kacır, Terminal İstanbul’un sadece Türkiye’nin değil, küresel ölçekte de öncü teknoloji girişim merkezlerinden biri olacağını ifade etti. Proje kapsamında binlerce yenilikçi girişimin burada gelişeceği, yatırımcılarla buluşacağı ve teknolojiye yön vereceği belirtildi.

Bilim, Yapay Zeka ve Eğitim Odaklı Altyapı

Projenin yalnızca girişimcilere değil, farklı yaş gruplarındaki bireyler için de teknolojiye erişim alanı sunacağı açıklandı. Terminal İstanbul bünyesinde yer alacak bilim merkezi, yapay zeka ve yazılım okulu ile teknoloji atölyeleri, gençlerin ve çocukların teknolojiye erken yaşta adım atmasını sağlayacak.

İstanbul’un Yeni Dijital Vizyonu

Terminal İstanbul’un tam anlamıyla hayata geçmesiyle, İstanbul’un teknoloji ve inovasyon alanında küresel ölçekte söz sahibi olması hedefleniyor. Projenin, kamu ve özel sektör ortaklığıyla, Türkiye'nin dijitalleşme sürecine ivme kazandıracağı ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.