Kastamonu’nun İnebolu ilçesinden gelen vefat haberi, Boyran Mahallesi’nde ve merhumu tanıyan çevrelerde üzüntüyle karşılandı. İlçede uzun yıllar tanınan isimlerden biri olan, eski Aksakal Seyahat şoförlerinden Zeki Aksakal’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. 83 yaşında hayata veda eden Aksakal’ın ardından ailesi, yakınları ve sevenleri derin bir acı yaşadı.

Merhum Zeki Aksakal, sadece ailesi için değil, İnebolu’da onu tanıyan pek çok kişi için de hatırası olan bir isimdi.

İnebolu’da tanınan bir isimdi

Boyran Mahallesi sakinlerinden olan Zeki Aksakal, aynı zamanda İnebolu Belediyesi İtfaiye Amirliği personellerinden Ayhan Aksakal’ın babasıydı. Aile çevresinde sevilen ve saygı duyulan bir isim olarak anılan Aksakal’ın vefatı, yakınlarının yanı sıra mahalle halkını da yasa boğdu.

Eski Aksakal Seyahat şoförlerinden biri olarak bilinen merhumun, yıllar boyunca emek verdiği mesleğiyle hafızalarda yer ettiği ifade ediliyor.

Cenazesi Boyran Mezarlığı’nda defnedilecek

Edinilen bilgilere göre merhum Zeki Aksakal’ın cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Tevfikiye Yeni Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Boyran Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Aile yakınları ve sevenlerinin cenaze töreninde bir araya gelerek merhuma son görevlerini yerine getirmesi bekleniyor.

İnebolu’da büyük üzüntüye neden olan bu vefatın ardından, merhum için çok sayıda başsağlığı mesajı da paylaşılıyor. Merhum Zeki Aksakal’a Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi