Zonguldak'ta fındık ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda çıkan örtü yangını mahallede kısa süreli paniğe neden oldu. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlerin fındık ağaçlarına ulaşmasını önlemek isteyen vatandaşlar, itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar yangına kendi imkanlarıyla müdahale etti.

Yangın kısa sürede büyüdü

Yangın, Bahçelievler Mahallesi Nadir Pulat Sokak'ta bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı.

Alevlerin fındık ağaçlarına sıçrama ihtimali mahalle sakinlerini endişelendirdi. Durumu fark eden vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verirken bir yandan da yangının büyümesini engellemek için harekete geçti.

Fındık Bahçesine Sıçramak Üzereydi! Vatandaşlar Alevlere Ayaklarıyla Müdahale Etti 1

Vatandaşlar ayaklarıyla söndürmeye çalıştı

İtfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar vatandaşlar, alevleri ayaklarıyla ezerek kontrol altına almaya çalıştı. Fındık ağaçlarının zarar görmesini önlemek isteyen mahalle sakinlerinin çabası dikkat çekti.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Fındık Bahçesine Sıçramak Üzereydi! Vatandaşlar Alevlere Ayaklarıyla Müdahale Etti

Yangın kontrol altına alındı

İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ardından bölgede yeniden alevlenme riskine karşı kapsamlı soğutma çalışması gerçekleştirildi.

Yangında can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, örtü yangını nedeniyle ormanlık alanda küçük çaplı zarar oluştu.

Fındık Bahçesine Sıçramak Üzereydi! Vatandaşlar Alevlere Ayaklarıyla Müdahale Etti 2

İnceleme başlatıldı

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, özellikle sıcak havalarda ormanlık alanlarda ateş yakılmaması ve yangın riskine karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı