Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde düğün sonrası yaşanan silahlı olay büyük bir acıya yol açtı. Düğün merasiminin ardından gelin ve damat evlerine uğurlanırken açılan rastgele ateş, genç damadın hayatına mal oldu.

Düğün Sevinci Kedere Dönüştü

Olay, Şebinkarahisar’a bağlı Turpçu köyünde meydana geldi. Dün gerçekleştirilen düğün merasiminin ardından gelin ve damat evlerine doğru uğurlanıyordu. Bu sırada kalabalık arasında silahla rastgele ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 23 yaşındaki damat Ali K. ağır şekilde yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Yaralı damat, hızla Şebinkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Ali K. sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Yenge Gözaltına Alındı

Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde damadın yengesi olduğu öğrenilen 47 yaşındaki F.K. gözaltına alındı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada ise F.K’nin evinin bahçesinde iki adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İlk İfade: “Hiçbir Şey Hatırlamıyorum”

Gözaltına alınan F.K.’nin, jandarma ekiplerine verdiği ilk ifadede olayın şokunu yaşadığını söylediği öğrenildi. İfadesinde, “Hiçbir şey hatırlamıyorum, olayın nasıl gerçekleştiğini bilmiyorum” dediği aktarıldı.

Giresun Yenge Damadı Öldürdü (1)

Soruşturma Devam Ediyor

Genç damadın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Jandarma ekiplerinin delil toplama ve görgü tanıklarının ifadelerini alma süreci sürüyor.

Düğünlerde Silah Kullanımına Tepki

Yaşanan trajik olay, düğünlerde sık sık rastlanan “havaya ateş açma” geleneğini bir kez daha gündeme taşıdı. Uzmanlar, bu tür olayların ciddi can kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek vatandaşlara silah kullanımından kaçınmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı