Çorum'un Kargı ilçesinde seyir halindeyken motor bölümünde çıkan yangın nedeniyle bir tır tamamen kullanılamaz hale geldi. Olay, D-100 kara yolu Beygircioğlu köyü Akçayazı mevkisinde meydana geldi.
Yangın Anında Sürücünün Hızlı Müdahalesi
M.G. idaresindeki 52 AFM 048 plakalı tır, seyir halindeyken motor bölümünde aniden alev aldı. Sürücü tırı hemen yol kenarına park ederek güvenli bir şekilde uzaklaştı ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yangının yayılmasını önlemek için sürücünün hızlı ve bilinçli hareket etmesi olası bir faciayı önledi.
Bölge Sürücülerinden İlk Müdahale
Yangın ihbarının ardından olay yerine Kargı Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada bölgedeki diğer sürücüler de araçlarındaki yangın tüpleriyle yangına müdahale etmeye çalıştı. Ekiplerin kısa süreli müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
Tır Kullanılamaz Hale Geldi, Trafik Etkilendi
Tırda çıkan yangın sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, yangın nedeniyle D-100 kara yolunun Samsun-İstanbul istikametinde trafik bir süre ulaşıma kapandı. Ekiplerin soğutma çalışmaları ve temizlik işlemlerinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı ve ulaşım normale döndü.
Yetkililerden Uyarı
Olayla ilgili yetkililer, sürücülere araçların motor bakımlarını düzenli yaptırmaları ve yangın gibi acil durumlarda soğukkanlı davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca yangın tüplerinin araçlarda bulundurulmasının, ilk müdahale açısından kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
Çorum Kargı’da yaşanan bu olay, tır ve ağır vasıta sürücülerine yol güvenliği ve olası yangınlara karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha gösterdi. Sürücü M.G.'nin yara almadan kurtulması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.





