Kastamonu’nun Cide ilçesi ile Bartın arasında ulaşımı sağlayan karayolunda, Gideros mevkiinde yaşanan yol çökmeleri sürücüler için ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Bölgede beş aydır herhangi bir onarım çalışması yapılmadığı belirtilirken, vatandaşlar yetkililere seslenerek çözüm talep ediyor.
Uyarı Tabelaları Yetersiz Kalmıyor
Karayolları ekipleri, yolun kritik noktalarına uyarı tabelaları yerleştirse de, sürücüler bu önlemlerin yeterli olmadığını söylüyor. Yolun bazı kesimlerinde meydana gelen deformasyonlar, özellikle gece saatlerinde ve sisli havalarda görüş mesafesinin azalmasıyla riskin çok daha yüksek hale gelmesine neden oluyor.
Sık sık bu güzergâhı kullanan vatandaşlar, tabelaların yalnızca geçici bir önlem olduğunu ve gerçek çözümün yolun tamamen onarılmasıyla mümkün olacağını vurguluyor. Bir bölge sakini, “Çökmeler bazı noktalar oldukça derin. Sadece tabelayla uyarı yapmak yeterli değil. Yolun acilen yenilenmesi şart” ifadelerini kullandı.
Sürücülerden Yetkililere Çağrı
Yolun durumundan endişe duyan sürücüler ve bölge halkı, yetkililere çözüm çağrısı yapıyor. Vatandaşlar, “Daha ne bekleniyor? Birinin canı mı yanmalı?” diyerek yetkililerin harekete geçmesini talep ediyor. Özellikle kış aylarında yolun kayganlaşması ve sisli havalarla birlikte güvenlik riskinin daha da arttığı belirtiliyor.
Uzmanlar Ne Diyor?
Ulaşım ve yol güvenliği uzmanları, yol çökmelerinin ihmal edilmemesi gereken ciddi bir risk oluşturduğunu belirtiyor. Bu tür deformasyonların zamanında onarılmaması durumunda trafik kazalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan uzmanlar, Karayolları ve ilgili belediyelerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyor.
Çözüm Bekleniyor
Bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililerin yol onarımı için bir plan açıklamasını bekliyor. Yolun güvenli hâle getirilmesi, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliği açısından büyük önem taşıyor.