Kastamonu’da imam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerini buluşturan Genç Sada Hafızlık Yarışmaları, bu yıl Seydiler’de düzenlendi. Ev sahipliğini Seydiler Seyid Zülfikar Vakfı M. Naim Karaman İmam Hatip Ortaokulu üstlenirken, programın havası klasik bir yarışma gününden daha fazlasını hatırlattı. Sahnede birikmiş emek vardı; salonda ise öğrencilerin başarısını sahiplenen, sessiz ama güçlü bir dikkat.

Programa Seydiler Kaymakamı İbrahim Yazıcı, İlçe Emniyet Amiri Burak Bozdağ, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Burak Temel, Şube Müdürü Halil İbrahim Kara, Seydiler İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayhan Görür, Seyid Zülfikar Vakfı Başkanı Hüseyin Akpınar, STK temsilcileri ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Dereceye giren öğrenciler
İmam Hatip Ortaokulu (erkek öğrenciler)
- Yunus Emre Turan (Seydiler Seyid Zülfikar Vakfı M. Naim Karaman İHO)
- Bayram Batur Zengin (Atabey İHO)
- Ali İhsan Buran (Kastamonu Anadolu İHL)

Anadolu İmam Hatip Lisesi (erkek öğrenciler)
- İhsan Ebrar Yöndem (Kastamonu Anadolu İHL)
- Mustafa Can Tavşanoğlu (Şeyh Şabanı Veli Anadolu İHL)
- Ahmet Furkan Peker (Taşköprü Anadolu İHL)

Taşköprü’ye gurur: Ahmet Furkan Peker il 3’üncüsü
Taşköprü adına günün en sevindirici başlığı, Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hafız Ahmet Furkan Peker’in elde ettiği derece oldu. Peker, il genelindeki sıralamada üçüncü olarak hem okuluna hem de Taşköprü’ye moral veren bir başarıya imza attı. Taşköprü İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Şirin de öğrenciyi tebrik ederek, süreçte emeği olan öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkürlerini iletti.





