Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yem Bitkileri Birimi ekipleri, üreticilerle birebir temaslarını sürdürerek Taşköprü ilçesi Alamakayış Köyü’nde saha ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında ekipler, bölgedeki üreticilerin tarımsal faaliyetlerini yerinde inceledi ve yeni destekleme modelleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Yonca Üreticisi Hüsnü Çelik 5 Kez Yonca Biçti
Ziyaret sırasında yonca üretimi yapan çiftçi Hüsnü Çelik’in tarlasında incelemelerde bulunan teknik personel, üretim süreci, verim durumu ve yem bitkileri desteklemeleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Çelik, bu yıl yoncayı beş kez biçtiğini ve elde ettiği verimden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, yem bitkilerine verilen tarımsal desteklerin üreticiler açısından önemli bir katkı sağladığını belirtti.
Destekler Üreticinin Gücüne Güç Katıyor
Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin sahadaki ihtiyaç ve beklentilerini doğrudan dinleyerek üretim kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyor. Yetkililer, yem bitkileri üretiminin hem hayvancılığın gelişimi hem de bölgesel tarımsal kalkınma açısından stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
“Üreticilerimizin Yanındayız”
Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Üreticilerimizin yanında olmaya, sahada destek vermeye ve üretimi güçlendirmeye devam ediyoruz. Verimliliği artırmak, çiftçimizin emeğinin karşılığını almasını sağlamak için çalışmalarımız aralıksız sürecek” ifadelerine yer verildi.
Kurum, bu tür saha ziyaretleriyle hem üreticilerin sorunlarını yerinde tespit etmeyi hem de devlet destekleriyle tarımsal üretimi daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.