Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen “35. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’ kapsamında ‘Sarımsak Yarışması’ yapıldı.
Yapılan yarışma ile Taşköprü ilçesinin ‘En İyi Sarımsak Üreticileri Ödülleri’ sahiplerini buldu.
En İyi Sarımsak Ödülü Kamil Sarıoğlu'nun
Tarım ve Orman Bakanı Kastamonulu İbrahim Yumaklı’nın katılımlarıyla, gerçekleşen yarışma sonucunda “En İyi Sarımsak Üreticileri”
1. Kamil Sarıoğlu
2. Hasan Kurt
3. Utku Keskin oldu.
“Arslan: En kalitelisi Taşköprü’de”
Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Çiftçimizin ‘beyaz altın’ diyerek taçlandırdığı sarımsağımız, dünyadaki benzerleri arasında en kalitelisidir. Bu nedenle Taşköprü Belediyesi tarafından 35 yıldır adına Türkiye’de tek olan sarımsak festivali düzenlenmektedir.
Bilimsel açıdan her türlü değeri ispatlanmış olan ve adına festivaller düzenlediğimiz beyaz altın sarımsağımız, dünyada hak ettiği yeri kazanması noktasında önemli mesafe almıştır. Tüm üreticilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyor, dereceye giren üreticilerimizi gönülden tebrik ediyorum." dedi.
Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekci ve Halil Uluay da Taşköprü sarımsağının önemine dikkat çekerek, Kastamonu’da tarımsal üretime katkı sağlamak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan projeler için teşekkür etti.
Onlarda Ödüllendirildi
Ayrıca, Kick Boks Dünya Kupası’nda 63,5 kg kategorisinde Dünya Şampiyonu olan Efe Burak Özkan’a ve LGS’de dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.