Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Akdeğirmen Köyü’nde dört kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavganın ardından ortaya çıkan ayrıntılar, yaşanan acının boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Pancar tarlasında meydana gelen olayda aynı aileden dört kişi hayatını kaybederken, geride babalarını kaybeden çocuklar ve büyük bir acıyla karşı karşıya kalan aile üyeleri kaldı.
Aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti
Akdeğirmen Köyü’nde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada Sefa Karasu, İlhan Karasu, Ali Karasu ve Halit Karasu yaşamını yitirdi. İlçede büyük üzüntüye neden olan olayın ardından şüpheli Ç.A.’nın jandarma ekiplerine teslim olduğu öğrenildi.
Yaşamını yitirenlerin ailelerine ilişkin ortaya çıkan bilgiler ise olayın geride bıraktığı acı tabloyu daha da ağırlaştırdı.

Biri 3 aylık, diğeri henüz 1 yaşında
Hayatını kaybeden İlhan Karasu’nun oğullarından Ali Karasu’nun henüz 3 aylık bir bebeğinin bulunduğu öğrenildi. Diğer oğlu Sefa Karasu’nun ise 1 yaşında bir erkek çocuğu olduğu belirtildi.
Sefa Karasu’nun eşinin aynı zamanda 9 aylık hamile olduğu bilgisi, yaşanan olayın en acı ayrıntılarından biri oldu. Doğmasına kısa bir süre kalan bebeğin, babasını hiç tanıyamayacak olması ailedeki kaybın boyutunu bir kez daha ortaya koydu.
Olayda yaşamını yitiren Halit Karasu’nun da iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bir anne eşini ve iki oğlunu kaybetti
Yaşanan silahlı olay, aynı aileden üç kuşağı etkileyen büyük bir kayba dönüştü. Aile yakınlarından edinilen bilgilere göre, İlhan Karasu’nun eşi, aynı olayda hem hayat arkadaşını hem de iki oğlunu kaybetti.
Henüz birkaç aylık bir bebekten babasının doğumunu göremeyeceği bebeğe kadar, geride kalan çocukların yaşamı da bu olayla birlikte derinden etkilendi.
Geride 5 çocuk ve büyük bir acı kaldı
Taşköprü’de dört kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından, biri henüz dünyaya gelmemiş olmak üzere beş çocuk babasız kaldı.
Akdeğirmen Köyü’nde yaşananlar, yalnızca dört kişinin yaşamını yitirmesiyle değil, geride kalan aile bireylerinin karşı karşıya kaldığı kayıplarla da hafızalara kazındı.
Bir ailenin birden fazla ferdini aynı anda kaybettiği olayın ardından yakınlarının yaşadığı acı sürerken, silahlı kavgaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.
*Özel Haber





