Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yüksek rakımlı bölgelerde görülen kar yağışı, ilerleyen saatlerde ilçe merkezinde de etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar taneleri Taşköprü merkezde görülmeye başlandı.

Yüksek Kesimlerden Merkeze İndi
Kırsal bölgelerde ve yüksek rakımlı alanlarda görülen kar yağışı, gün içinde Taşköprü ilçe merkezinde de etkisini hissettirdi. Yer yer hızlanan yağışla birlikte cadde ve sokaklarda beyazlık oluştu.

Hava Sıcaklığı Düştü, Soğuk Hissedildi
Kar yağışının etkisiyle ilçe genelinde hava sıcaklıkları düşerken, soğuk hava günlük yaşamda daha fazla hissedildi. Vatandaşlar güne kış koşullarına göre hazırlanırken, sürücüler için özellikle erken ve geç saatlerde dikkat uyarısı yapıldı.

Yetkililerden Uyarı
Yetkililer, hava şartlarının ilerleyen saatlerde de etkisini gösterebileceğine dikkat çekerek, buzlanma ve don ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi. İlçe genelinde olası olumsuzluklara karşı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edebileceği ifade edildi.





