Kasım ayının gelmesiyle birlikte Taşköprü’de okullarda ara tatil heyecanı başladı. İlçe genelinde 4.728 öğrenci, ders yılının ilk dinlenme dönemine sayılı günler kala büyük bir motivasyonla hazırlık yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 eğitim-öğretim takvimine göre, öğrenciler 7 Kasım Cuma günü çalacak son ders ziliyle birlikte ara tatile girecek.
Taşköprü’deki okullarda öğretmenler, tatil öncesi son hazırlıklarını tamamlarken, öğrenciler de hem dinlenmek hem de sosyal etkinliklerle vakit geçirmek için planlar yapıyor.
Ara Tatil 9 Gün Sürecek
Ara tatil süreci, hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 gün sürecek. Öğrenciler 17 Kasım Pazartesi günü yeniden sıralarına dönerek eğitim-öğretime kaldıkları yerden devam edecek.
Tatil Öncesi Velilere Uyarı
Eğitimciler, ara tatil döneminde öğrencilerin ekran başında fazla zaman geçirmemesi gerektiğini hatırlatırken, ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesinin öğrenme motivasyonunu artırdığını belirtiyor.
Taşköprü genelinde hem öğrenciler hem de öğretmenler, ara tatili yeni döneme enerjik bir başlangıç fırsatı olarak görüyor. Tatil boyunca öğrencilerin kültürel ve sportif etkinliklerle zaman geçirmesi için yerel kurumların çeşitli etkinlikler hazırladığı da bildirildi.
Ara tatil zili 7 Kasım’da çalacak, öğrenciler 17 Kasım’da yeniden ders başı yapacak.





