Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde bahar havası beklenirken, yüksek kesimlerden gelen kar görüntüleri güne damga vurdu. İlçeye bağlı Paşa Köyü Karaağaç Mahallesi’nde etkili olan kar yağışı, nisan ayında alışılmışın dışında bir manzara ortaya çıkardı. Sabah saatlerinde uyanan vatandaşlar, çevrenin beyaz örtüyle kaplandığını görünce hem şaşırdı hem de bu görüntünün tadını çıkardı.
Mevsimin bahar tarafına geçtiği günlerde karın yeniden kendini göstermesi, özellikle köy yaşamında dikkat çeken bir gelişme oldu. Ağaçların, ev çatıların ve yolların beyaza bürünmesiyle birlikte Paşa Köyü’nde kartpostallık görüntüler oluştu. Nisan ayında lapa lapa yağan kar, Taşköprü’nün yüksek bölgelerinde havanın ne kadar hızlı değişebildiğini bir kez daha hatırlattı.
Taşköprü’nün yüksek kesimlerinde kar etkisini gösterdi
Kar yağışının yalnızca Paşa Köyü Karaağaç Mahallesi ile sınırlı kalmadığı, ilçenin yüksek rakımlı diğer bölgelerinde de soğuk havayla birlikte etkili olduğu öğrenildi. Özellikle Hacıali köyü başta olmak üzere yüksek kesimlerde kar yağışının hissedildiği belirtildi. Bu durum, bahar mevsiminde bile Taşköprü’nün bazı noktalarında kış şartlarının devam edebildiğini ortaya koydu.
Ortaya çıkan beyaz manzara, bir yandan şaşkınlık oluştururken diğer yandan doğanın sunduğu etkileyici görüntülerle dikkat çekti. Taşköprü’de bahar beklenirken gelen bu kar yağışı, hem köy sakinlerinin hem de bölgeyi yakından takip edenlerin en çok konuştuğu gelişmelerden biri oldu.
İlgili Haber:
Taşköprü’nün yüksek kesimleri kara büründü





