Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde 2 bin 500 vatandaşa aşure ikramı yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda Aşure Günü Etkinliği
Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda, vatandaşlar bir araya gelerek hem geleneksel lezzet aşureden tattı hem de birlik ve beraberlik duygusunu yaşadı.
Kaymakam Demirdağ’dan Belediyeye Teşekkür
Etkinlikte konuşan Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirdağ, organizasyonu düzenleyen belediyeye teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışma açısından önemli olduğunu vurguladı.
Başkan Arslan: “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğidir"
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Aşure paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğidir. Geleneklerimizi yaşatmak ve bu anlamlı günü hemşehrilerimizle birlikte idrak etmek bizim için büyük bir mutluluktur." ifadelerini kullandı.
Programa Geniş Katılım Oldu
Aşure ikramı programına İlçe Müftüsü Hasan Yozgat başta olmak üzere ilçe protokolü, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.