Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, “2025 Aile Yılı Söyleşileri” kapsamında aileyi güçlendirmeye yönelik etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda, “Çocuğun Aile İçerisindeki Yeri ve Anne-Baba Tutumlarının Çocuk Yetiştirme Üzerindeki Etkisi” konulu farkındalık söyleşisi, 4 Kasım 2025 Salı günü Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Söyleşide konuşmacı olarak Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Berat Ahi ve Dr. Öğr. Üyesi Naim Ünver yer aldı. Etkinlikte aile içi iletişim, ebeveyn-çocuk ilişkileri, sevgi ve güvenin çocuk gelişimindeki önemi ele alındı.

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (4)

İl Müdürü Köksalan’dan Aile Destekleri Vurgusu

Programın açılış konuşmasını yapan Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, ilçede yeni hizmet vermeye başlayan Taşköprü Sosyal Hizmet Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Köksalan, Aile Yılı kapsamında yürütülen destek projelerine değinerek,

“Evlenecek çiftlerimiz için Evlilik Kredisi, doğum yapan annelerimiz için Doğum Yardımı, ailelerimiz için Ulaşım Destekleri ve kadın çiftçilerimiz için Tarım Destekleri gibi projelerle ailelerimizi her alanda güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (2)

Ailenin Çocuğun Gelişimindeki Rolü

Söyleşide, çocuğun ailede sevgi, güven ve aidiyet duygularının geliştiği ilk sosyal çevre olduğuna vurgu yapıldı. Uzmanlar, anne-baba tutumlarının çocukların özgüveni, kişilik gelişimi ve davranış biçimleri üzerinde belirleyici etkisi bulunduğunu ifade etti. Demokratik tutumların çocuğun kendini ifade etme becerisini artırdığı, baskıcı ya da ilgisiz yaklaşımların ise olumsuz davranışlara yol açabileceği aktarıldı.

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (3)

Katılımcılardan Yoğun İlgi

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Kastamonu genelinde 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen farkındalık çalışmalarının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (5)

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (6)

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (7)

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (8)

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (9)

Taşköprü’de ‘Aile Yılı’ Söyleşisi Ebeveyn Tutumları Masaya Yatırıldı (10)

Kaynak: Haber Merkezi