Spor medyasının duayen isimlerinden gazeteci ve yorumcu Faik Çetiner, 25 Ekim 2025’te yaşamını yitirdi. 2023 yılında geçirdiği kalp krizi sonrası by-pass ameliyatı olan Çetiner’in vefatı, spor dünyasında büyük üzüntü yarattı.
Türk Spor Basınının Efsane İsmi
1956 yılında İstanbul’da doğan Faik Çetiner, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuydu. Gazeteciliğe 1975’te Tercüman Gazetesi'nde adım atan Çetiner, burada 15 yıl görev yaptıktan sonra Meydan Gazetesi’ne geçti.
1994 yılında televizyon ekranlarına taşınarak, uzun yıllar sürecek “Bizim Stadyum” programını hazırlayıp sundu. Bu program, Kanal 6, HBB, ATV, TRT 1, Flash TV, Cine5, Kanaltürk, TV8, Habertürk ve Ekotürk ekranlarında yayınlandı.
Spor Camiası Yasta
Son yıllarda Fanatik Gazetesi’nde yazarlık yapan Çetiner, hem televizyon hem de yazılı basında Türk spor medyasına yön veren bir isim olarak anılıyordu.





