Kastamonu’da gece saatlerinde yaşanan kurt saldırısı, hayvancılıkla uğraşan vatandaşları endişelendirdi. Merkeze bağlı Hacı Muharrem Köyü’nde meydana gelen olayda, bir işletmeye giren kurt sürüsü çok sayıda küçükbaş hayvana zarar verdi.

Gece Yarısı Gelen Tehlike: 30 Koyun Telef Oldu

Edinilen bilgilere göre, Hacı Muharrem Köyü Zanlılar Mahallesi’nde Turgut Sarıcıoğlu’na ait işletmeye gece saatlerinde kurtlar saldırdı. Ağıla giren kurt sürüsü, kısa sürede büyük zarara yol açtı. Sabah saatlerinde işletmeye gelen Sarıcıoğlu, karşılaştığı manzara karşısında büyük şok yaşadı.

Saldırı sonucunda 30 koyunun telef olduğu belirlenirken, 7 koyunun da yaralandığı öğrenildi. Yaralı hayvanlar için gerekli müdahalelerin yapılması amacıyla çalışma başlatıldı. Olayın ardından bölgeye gelen yetkililer, saldırının detaylarını incelemek üzere çalışma başlattı.

Köy Halkı Endişeli

Köy halkı ise son dönemde bölgede kurtların daha sık görülmeye başladığını ifade ederek yetkililerden önlem alınmasını talep etti. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar, benzer olayların tekrar yaşanmaması için önlem almaya hazırlanıyor.

Yetkililer tarafından olayla ilgili inceleme sürerken, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi konusunda da değerlendirmelerin yapılacağı bildirildi. Bölgedeki hayvan yetiştiricileri ise yaşanan bu olayın ardından tedirginliklerini dile getiriyor.

Kaynak: grkn