Sosyal Güvenlik Kurumu Kastamonu İl Müdürü Biyolog Emin Şahin, Cide ilçesinde meydana gelen sel afetinden etkilenen esnaflarla bir araya geldi. Ziyaretlerde iş yerleri zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, yaşanan sorunları yerinde dinledi.

Cide Belediyesi Mali İşler Müdürü Muhammed Gün’ün de eşlik ettiği programda, sel sonrası esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik yükler ve sosyal güvenlik yükümlülükleri ele alındı. Esnafların talepleri tek tek dinlenirken, SGK tarafından uygulanabilecek destek ve kolaylıklara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Prim borçları ve erteleme imkanları anlatıldı
Görüşmelerde özellikle SGK prim borçları ile bu borçlara yönelik erteleme imkanları üzerinde duruldu. Esnaflara hangi işlemlerin yapılabileceği konusunda bilgi verilirken, iletilen talep ve öneriler de kayıt altına alındı.
İl Müdürü Emin Şahin, selin ardından oluşan mağduriyetlerin giderilmesi sürecinde kurum olarak gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

Ziyaretlerin, selden etkilenen esnafın ihtiyaçlarının doğrudan tespit edilmesi ve çözüm yollarının değerlendirilmesi açısından önem taşıdığı ifade edildi.






