Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde sevilen ve tanınan isimlerden Seher Akın’ın vefat haberi büyük üzüntü oluşturdu. İlçede uzun yıllardır bilinen Akın ailesinin büyüğü olan Seher Akın’ın hayatını kaybetmesi, ailesi kadar yakın çevresini ve kendisini tanıyan vatandaşları da derinden etkiledi. Taşköprü’de bazı isimler vardır, sadece aile fertleriyle değil, yıllar içinde bıraktıkları izlerle de hatırlanır. Seher Akın da ilçede böyle anılan isimlerden biri olarak hafızalarda yer aldı.
Seher Akın, merhum “Ali Koza” lakaplı esnaflardan merhum Ali Akın’ın eşi olarak tanınıyordu. Aynı zamanda Ziraat Bankası emekli personeli merhum Selçuk Akın’ın annesi, ilçe öğretmenlerinden Ali Uğur Akın’ın babaannesi ve emekli hastane personeli Şükran Akın’ın kayınvalidesiydi. Bu yönüyle yalnızca bir ailenin büyüğü değil, Taşköprü’de pek çok kişinin ismini bildiği, saygıyla andığı bir isim olarak öne çıkıyordu.
Cenaze programı belli oldu
Edinilen bilgilere göre Seher Akın’ın cenazesi, 8 Mart 2026 Pazar günü Taş Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Aile yakınlarının, dostlarının ve ilçe halkından çok sayıda vatandaşın cenaze törenine katılması bekleniyor. Böylesi günlerde Taşköprü’de hissedilen dayanışma duygusu bir kez daha kendini gösterirken, sevenlerinin Seher Akın’ı dualarla son yolculuğuna uğurlayacağı ifade ediliyor.
Merhume Seher Akın’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.





