Kastamonu Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanlığı görevine seçilen Necdet Karaalioğlu, mazbatasını alarak resmen görevine başladı. Seçim sürecinin ardından yapılan açıklamada Karaalioğlu, kendisine duyulan güvene layık olmak için yönetim kurulu ve esnafla birlikte yoğun bir çalışma yürüteceklerini belirtti.
“Birlikte Daha Güçlü Olacağız”
Mazbata töreni sonrası değerlendirmede bulunan Karaalioğlu, Kastamonu’daki terzi ve konfeksiyon esnafının beklentilerinin farkında olduklarını ifade etti. Oda çatısı altında birlik ve dayanışmayı ön planda tutacaklarını vurgulayan Karaalioğlu, esnafın sorunlarına çözüm üretmeye odaklanacaklarını dile getirdi.

Yeni dönemde meslektaşlarının iş koşullarını iyileştirmeye yönelik adımlar atacaklarını belirten Karaalioğlu, özellikle küçük esnafın ekonomik olarak daha güçlü hale gelmesi için projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Eğitim faaliyetleri, mesleki gelişim çalışmaları ve sektörel yeniliklerin takibi gibi başlıkların öncelikleri arasında yer alacağı ifade edildi.
“Bu Güvenin Sorumluluğunu Taşıyoruz”
Karaalioğlu açıklamasında, “Mazbatamızı aldık. Bu güvenin sorumluluğunun farkındayız. Kastamonu Terziler Odası’nı hep birlikte daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Destek veren herkese teşekkür ederim” sözlerine yer verdi.
Seçim sürecinde destek veren tüm üyelere teşekkür eden Karaalioğlu, yönetim anlayışlarının şeffaf ve katılımcı olacağını kaydetti. Odanın kapısının her zaman esnafa açık olacağını belirten Karaalioğlu, sorunların ortak akılla çözüleceğini vurguladı.
Esnafın Beklentileri Ön Planda
Kastamonu Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası, kentte faaliyet gösteren çok sayıda esnafı bünyesinde barındırıyor. Yeni dönemde odanın, üyelerin hak ve menfaatlerini koruma noktasında daha aktif bir rol üstlenmesi bekleniyor. Özellikle artan maliyetler ve değişen piyasa koşulları karşısında esnafın desteklenmesi büyük önem taşıyor.
Necdet Karaalioğlu ve yönetiminin önümüzdeki süreçte atacağı adımlar, hem sektör temsilcileri hem de oda üyeleri tarafından yakından takip edilecek. Yeni yönetimin hedefi ise Kastamonu’daki terzi ve konfeksiyon esnafını daha güçlü ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak.





