Kastamonu bugün bir acı habere daha uyandı. Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’nden emekli Naciye Sağlamlık’ın vefat ettiği öğrenildi. Merhume, merhum Hüseyin Sağlamlık’ın eşi, merhum Yıldırım, Yılmaz ve Yaver Sağlamlık ile Şükran Köse ve Şerife Tonturoğlu’nun annesiydi. Aileye yakın isimler, haberin duyulmasıyla birlikte taziye mesajlarını iletmeye başladı, kentte merhumeyi tanıyanlar da derin bir üzüntü yaşadı.

Emekli olduktan sonra da çevresindeki insanlarla bağını koparmayan, tanıyanların “iyi kalpli, güler yüzlü” diye andığı Naciye Sağlamlık’ın kaybı, özellikle sağlık camiasında da üzüntüyle karşılandı. Hastanede çalıştığı yıllardan onu tanıyanlar, insanlara yaklaşımını, sabrını ve işine gösterdiği özeni hatırlatıyor. Böyle anlarda sözcükler çoğu zaman yetmiyor, yine de insan bir selamın, bir duanın, bir başsağlığı cümlesinin aileye iyi geldiğini biliyor.

Cenaze namazı Akveri Camii’nde kılınacak

Merhume Naciye Sağlamlık’ın cenazesi, 5 Şubat 2026 Perşembe günü öğle namazına müteakip Saraçlar Mahallesi Akveri Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Cenazenin, İhsangazi Yolu üzerindeki Asri Mezarlığı’nda aile kabristanlığına defnedileceği bilgisi paylaşıldı. Yakınları, cenazeye katılmak isteyenlerin namaz saatinden önce cami çevresinde hazır bulunabileceğini ifade ediyor.

Taziye mesajları iletiliyor

Ailenin acısını paylaşmak isteyen çok sayıda kişi taziye için iletişime geçerken, merhumenin ardından dualar ediliyor. Bu tür günlerde kalabalık kadar, içten bir “Allah sabır versin” cümlesi de çok şey anlatıyor.

Merhumeye Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz. Mekânı cennet olsun.

Kaynak: Kastamonu Belediyesi