Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Hüseyin Ateş İlkokulu’nda fidan dikimi etkinliği gerçekleştirileceğini duyurdu. Etkinliğin amacı, hem doğa bilincini artırmak hem de öğretmenlik mesleğinin topluma kattığı değeri gelecek nesillere hatırlatmak olacak.
“Öğrencilerimiz çok sevindi”
Müdür Şirin yaptığı açıklamada, “Öğretmenler Günü fidan dikimi etkinliğimizi okulumuzda yapmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz çok sevindi. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Türkiye Yüzyılını inşa edecek çocuklarımız için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam.” ifadelerini kullandı
Fidan dikimi etkinliğinde öğretmenler, öğrenciler ve velilerin bir araya gelerek doğaya katkı sağlaması bekleniyor. Etkinlik kapsamında okul bahçesinde öğrencilerin kendi adlarına fidan dikmesi de planlanıyor. Böylece her öğrenci, büyüyen fidanıyla birlikte doğaya ve eğitime olan bağlılığını sembolleştirecek.
Taşköprü’deki bu anlamlı kutlama, sadece öğretmenlik mesleğinin önemini değil; aynı zamanda çevreye duyarlı bireyler yetiştirmenin gerekliliğini de vurguluyor. Öğretmenler Günü’nde yapılan fidan dikimi, gelecek nesillere bırakılacak en yeşil miraslardan biri olacak.