Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde eğitim veren SEKA Ortaokulu, öğrenci sayısının azlığına rağmen spor alanındaki başarılarına yenilerini ekledi. Kastamonu'da 27 Ekim 2026 Salı günü düzenlenen Okul Sporları Kros İl Birinciliği yarışmalarına katılan okulun öğrencileri, zorlu hava koşullarına rağmen gösterdikleri mücadeleyle dikkat çekti.

Kız ve erkek öğrencilerden oluşan 14 kişilik kafileyle yarışmalarda yer alan SEKA Ortaokulu, Küçük Kızlar kategorisinde il üçüncülüğünü, Yıldız Kızlar kategorisinde ise il dördüncülüğünü elde etti. Taşköprülü öğrencilerin bu başarısı, okulun sportif faaliyetlere verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Seka Kros (3)

Taşköprü'nün küçük okulundan büyük başarı

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yolkonak mevkiinde gerçekleştirilen yarışmalara il genelinden 280 sporcu katıldı. Farklı yaş gruplarında düzenlenen müsabakalarda öğrenciler, belirlenen parkurları en iyi dereceyle tamamlayabilmek için mücadele etti.

Seka Kros (2)

SEKA Ortaokulu ise sınırlı öğrenci kadrosuna rağmen yarışmalarda elde ettiği derecelerle öne çıktı. Okulun beden eğitimi öğretmeni Zehra Dinçer, yaklaşık 50 öğrencinin eğitim gördüğü taşımalı okulda 21 lisanslı sporcu bulunduğunu, bunlardan 14'ünün kros yarışmalarına katıldığını belirtti.

Takım yarışlarının yanı sıra dört öğrenci de bireysel olarak parkura çıktı. İki kız ve iki erkek öğrencinin ferdi müsabakalarda okullarını temsil etmesiyle SEKA Ortaokulu, farklı kategorilerde mücadele etme fırsatı buldu.

Seka Kros (4)

Yağmura rağmen mücadeleden vazgeçmediler

Yarışmaların yoğun yağış altında gerçekleştirildiğini anlatan beden eğitimi öğretmeni Zehra Dinçer, öğrencilerinin karşılaştıkları güçlüklere rağmen koşuyu bırakmadıklarını söyledi.

Yıldız Kızlar kategorisinde 2 bin, Yıldız Erkekler kategorisinde ise 3 bin metrelik parkurlarda yarışan öğrenciler, hem dayanıklılıklarını hem de mücadele azimlerini ortaya koydu.

Dinçer, öğrencilerinin yalnızca spor alanında değil, resim ve müzik gibi farklı branşlarda da başarılı olduklarını ifade ederek, küçük bir okul olmalarının hedeflerini sınırlamadığını vurguladı.

Seka Kros (5)

Zehra Dinçer: Hedefimiz yeni dereceler elde etmek

Yarışmaların ardından öğrencilerinin performansını değerlendiren Zehra Dinçer, elde edilen sonuçların gelecek organizasyonlar açısından motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Öğrencilerinin gösterdiği çabadan memnuniyet duyduğunu dile getiren Dinçer, sonraki turnuvalarda daha iyi sonuçlar almak istediklerini ifade etti.

Seka Kros (1)

Okul Müdürü İsmail Korkmaz'a da sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Dinçer, öğrencilerin farklı spor organizasyonlarına katılarak deneyim kazanmalarını önemsediklerini söyledi.

Taşköprü SEKA Ortaokulu, kros yarışmalarında elde ettiği derecelerin ardından yeni turnuvalara hazırlanmayı hedefliyor. Okulun öncelikleri arasında mevcut başarıları geliştirmek, daha fazla öğrenciyi sportif faaliyetlere yönlendirmek ve gelecek organizasyonlarda ilk üç içerisinde yer almak bulunuyor.

Seka Kros (6)

Muhabir: Deniz Çam