Çankırı’da düzenlenen modifiyeli araç etkinliği, heyecan dolu anların yaşandığı bir organizasyon olurken, yaşanan talihsiz bir kaza gölge düşürdü. Drift gösterisi sırasında kontrolden çıkan bir otomobilin görevliye çarpması sonucu bir kişi yaralandı. O anlar ise çevrede bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına anbean yansıdı.
Drift Gösterisi Sırasında Kaza Yaşandı
Olay, Çankırı Merkez ilçesine bağlı Tuzlu Bağlar mevkiinde gerçekleştirilen modifiyeli araçlar ve drift etkinliği sırasında meydana geldi. Bir dernek tarafından organize edilen fuarda, otomobil ve ATV sürücüleri izleyicilere adrenalin dolu gösteriler sundu. Ancak gösteriler esnasında yapılan bir drift denemesi beklenmedik bir kazaya yol açtı.

İddiaya göre, drift yapan otomobil sürücüsü aracın kontrolünü kaybederek alanda görevli olarak bulunan bir kişiye çarptı. Çarpmanın etkisiyle görevli savrularak yere düştü. Olayın ardından çevredeki vatandaşlar ve diğer görevliler hemen yardıma koştu.
Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Kazada yaralanan görevli, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Yapılan kontrollerde yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı ve genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yetkililer, olayla ilgili inceleme başlattı.
Kaza Anı Kamerada
Yaşanan kaza, etkinliği izleyen vatandaşlardan birinin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde drift yapan aracın hızla görevliye çarptığı ve çarpmanın etkisiyle görevlinin yere savrulduğu açıkça görülüyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede geniş yankı uyandırdı.
Güvenlik Önlemleri Tartışma Konusu Oldu
Kazanın ardından etkinlik alanındaki güvenlik önlemleri de gündeme geldi. Benzer organizasyonlarda izleyici ve görevli güvenliğinin artırılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, daha sıkı tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.





