Kastamonu’nun komşu şehri Karabük’ün Ovacık ilçesinde yaban hayatını takip etmek isteyen doğasever Ramazan Işık, evinin yakınındaki ormanlık alana yerleştirdiği fotokapanla dikkat çeken görüntüler elde etti.
Bölgede daha önce de farklı türleri kayda alan Işık’ın son kayıtlarında, gece saatlerinde ormanda dolaşan bir vaşak ile karaca yavrusu yer aldı. Görüntüler, Ovacık’ın yaban hayatı açısından ne kadar zengin olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Fotokapan görüntülerinde gece hareketliliği
Kayda yansıyan karelerde vaşağın temkinli şekilde ilerlediği, karaca yavrusunun da çevrede kısa süre dolaştıktan sonra gözden kaybolduğu görüldü. Bu tür kayıtlar, hem yaban hayvanlarının yaşam alanlarının izlenmesi hem de doğanın korunmasına yönelik çalışmalar için önemli bir veri niteliği taşıyor.





