Samsun’un İlkadım ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. 66 yaşındaki A.Y., 55 DM 354 plakalı hafif ticari aracını sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Meydanı Dış Kavşak’ta ana yola park ederek bankaya para çekmeye gitti. Ancak bu sorumsuz davranış, trafiğin tek şeride düşmesine ve yoğunluğun artmasına neden oldu.
Durumu fark eden motosikletli trafik polisi, akışı durma noktasına getiren araç için olay yerine geldi. Polis ekipleri, sürücüye ulaşamayınca aracı kaldırmak için çekici çağırdı.
“Ceza Yazmıyorlar, Ben Türk Vatandaşıyım” Dedi
Bir süre sonra aracının başına dönen A.Y., polise "Bankadan para çekmeye gitmiştim, ondan bıraktım" diyerek kendisini savundu.

Trafik polisi ise "Para çekeceğim diye ana yola araç park edilmez, trafiği tamamen kilitliyorsunuz" diyerek sürücüyü uyardı.
O esnada olayı görüntüleyen basın mensuplarının “Ceza yazılacak” hatırlatması üzerine A.Y., “Bana ceza yazmıyorlar, ben Türk vatandaşıyım” ifadesini kullandı. Ancak trafik polisi bu sözlere aldırmadan sürücüye iki ayrı ceza kesti.
İki Ayrı İhlalden Ceza
Sürücü A.Y.’ye, “yolu trafiğe kapatmak” ve “hatalı park” maddelerinden iki farklı cezai işlem uygulandı. Ceza tutanaklarını teslim alan sürücü, olay yerinden aracına binerek ayrıldı.

Trafik polisinin müdahalesiyle kısa süre sonra yol yeniden trafiğe açıldı. Olay, sosyal medyada da kısa sürede gündem olurken, vatandaşlar bilinçsiz parkların şehir içi trafiğini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.






