Kastamonu, yeni yıla yaklaşırken kış mevsiminin ilk izleriyle tanıştı. İl genelinde sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Kentin İnebolu ilçesine bağlı Evrenye Köyü’nün Radar Mevkisi, 2025 yılının ilk karını alan noktalar arasında yer aldı. Bölgeye düşen kar, hem doğal manzarayı değiştirdi hem de kış sezonunun resmen başladığını gösterdi.

Kar Yağışı Orman Deposu Çevresini Beyaz Örtüyle Kapladı

Evrenye Köyü Radar Mevkisi’nde bulunan orman deposu çevresi, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından tamamen beyaza büründü. Bölgedeki ağaçlar, yollar ve açık alanlar kısa sürede karla kaplanarak kartpostallık görüntüler oluşturdu. Mevsimin ilk karını gören vatandaşlar ise doğanın sunduğu bu manzarayı fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı.

İl Genelinde Kış Hazırlıkları Başladı

Kastamonu’da karın kendini göstermesiyle birlikte belediye ekipleri ve ilgili birimler kış çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle sahil kesimlerinde yağış etkisini hafif düzeyde gösterirken, yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları için ekiplerin hazır bekletildiği bildirildi.

Kastamonu’da Kış Kendini Hissettirmeye Başladı

2025 yılının ilk karı, Kastamonu’nun kışa hazır olduğunun da bir göstergesi oldu. Özellikle İnebolu ve çevresinde hissedilen soğuk hava, ilerleyen günlerde daha geniş bir alanda etkisini gösterebilir. Vatandaşların hava durumunu yakından takip etmeleri, ulaşımda aksamaların yaşanmaması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: İnebolu Postası