Kastamonu’da etkisini artıran yoğun kar yağışı ve soğuk hava şartları, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Karla kaplanan ormanlık alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri harekete geçti. Zorlu kış şartlarında doğadaki canlıların yaşam mücadelesine destek olmak amacıyla Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yemleme çalışması gerçekleştirildi.

DKMP Koordinasyonunda Ortak Çalışma
Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen çalışmaya, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu Kamp ve Off-Road Kulübü (KAMPOFF) da destek verdi. Farklı kurum ve gönüllülerin iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyon, yaban hayvanlarının kış aylarında beslenme ihtiyacının karşılanmasını hedefledi.

55 Kişilik Ekip Doğaya Yem Bıraktı
Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yapılan yemleme çalışmasına toplam 55 kişilik bir ekip katıldı. Ekipler tarafından belirlenen noktalara, yaban hayvanlarının tüketebileceği şekilde 50 kilogram buğday ile 3 balya saman bırakıldı. Yemlerin özellikle yaban hayvanlarının yoğun olarak kullandığı alanlara bırakılmasına özen gösterildi.

Amaç: Yaban Hayatını Korumak
Yetkililer, kar kalınlığının artmasıyla birlikte doğal besin kaynaklarına ulaşamayan yaban hayvanlarının açlık riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Bu tür yemleme çalışmalarının, hem hayvanların yaşamını sürdürmesine katkı sağladığı hem de doğadaki dengenin korunması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Gerçekleştirilen bu çalışma, Kastamonu’da yaban hayatına verilen önemin bir kez daha altını çizerken, kurumlar arası iş birliğinin de başarılı bir örneği oldu.







