Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde etkili olan kar yağışı, ilçe sakinlerine farklı görüntüler sundu. İlçede yaşayan Tacettin Kömür, yağan karı fırsata çevirerek kardan heykeller yapmaya başladı. Ortaya çıkan heykeller, bölge halkının beğenisini topladı.

Kardan Heykeller İlçe Sakinlerinden Yoğun İlgi Gördü
Azdavay’da yapılan kardan heykelleri gören vatandaşlar, heykellerin önünde bol bol fotoğraf çekildi. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği kardan figürler, soğuk havaya rağmen ilçe merkezine hareketlilik kattı. Vatandaşlar, hem karın tadını çıkardı hem de ortaya çıkan sanatsal çalışmaları yakından inceleme fırsatı buldu.

Kar Yağışı Sanata Dönüştü
Tacettin Kömür, kar yağışını sadece günlük yaşamı etkileyen bir doğa olayı olarak görmeyip, onu sanata dönüştürmeyi tercih etti. Kömür’ün hazırladığı kardan heykeller, hava şartlarına rağmen titizlikle oluşturuldu. Yöre halkı, bu tarz çalışmaların ilçeye farklı bir renk kattığını ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

Azdavay’da Kış Manzaraları Beğeni Topluyor
Kastamonu’nun ilçelerinde etkisini sürdüren kar yağışı, doğayı adeta beyaza boyadı. Azdavay da bu kış güzelliğinden nasibini alırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Kardan heykeller ise bu manzaralara ayrı bir anlam kattı.





