Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde kadınlara yönelik cenaze hizmetleri kursu açılacak. Pınarbaşı İlçe Müftülüğü ile Pınarbaşı Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenecek kurs kapsamında katılımcılara cenaze hizmetlerine ilişkin temel bilgiler aktarılacak. Eğitim programını tamamlayan kursiyerlere cenaze hizmetleri sertifikası verilecek.
Başvurular 20 Mayıs’a kadar yapılacak
Pınarbaşı İlçe Müftülüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kursa katılmak isteyenlerin başvurularını en geç 20 Mayıs 2026 tarihine kadar yapması gerekiyor. Başvurular, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi’ne bizzat gerçekleştirilecek.
Kurs 1 Haziran’da başlayacak
Kadınlara yönelik olarak planlanan cenaze hizmetleri kursu, 1 Haziran-25 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek. Eğitimler hafta içi 4 gün, pazartesi ile perşembe günleri arasında yapılacak.
Kurs saatleri 10.30 ile 12.00 olarak açıklanırken, eğitim yeri ise Merkez Kur’an Kursu olarak belirlendi. Program sonunda başarılı olan katılımcılar cenaze hizmetleri alanında sertifika almaya hak kazanacak.





