Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde anne ayı ve iki yavrusunun tarlalarda gezindiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Akkonak (Telle) köyünde kaydedilen görüntüler, bölgede yaşayan vatandaşlar arasında endişeye neden oldu.
Tarlalarda Gezen Ayı Ailesi Kamerada
Olay, İnebolu’ya bağlı Akkonak (Telle) köyünde meydana geldi. Yiyecek arayışıyla yerleşim alanlarına kadar indiği tahmin edilen anne ayı ve iki yavrusu, tarlalarda dolaşırken görüntülendi. Doğal yaşam alanlarından uzaklaşan ayıların köy çevresinde görülmesi dikkat çekti.
Vatandaşlar Endişeli
Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle son dönemlerde yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına daha sık inmeye başladığını belirterek tedirginlik yaşadıklarını ifade ediyor. Yabani meyve ağaçlarının azalması ve ormanlık alanlarda yeterli besin bulunamamasının, ayıların köylere yönelmesinde etkili olduğu değerlendiriliyor.

Can ve Mal Güvenliği Endişesi
Ayıların zaman zaman ilçe merkezlerine kadar inmesi, hem can hem de mal güvenliği açısından risk oluşturuyor. Vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını talep ediyor.





