Kastamonu’nun köklü spor kulüplerinden Cide Belediyespor Kulüp Başkanı Erhan Yıldırım, ilçe de bulunan futbol sahasının içler acısı durumu hakkında açıklama yaptı.
“Kastamonu’nun ilçeleri arasındaki en kötü futbol sahası” diyerek duruma sitem eden Yıldırım, yetkili kurum ve kuruluşlardan sahanın modernizasyonu için yardım çağrısı yaptı.
"Yetersiz ve bakımsız durumda"
Cide Belediyespor Kulüp Başkanı Erhan Yıldırım’ın açıklaması şöyle: Cide Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait olan ilçemizin futbol sahası, hem fiziki koşulları hem de genel yapısı itibariyle son derece kötü durumdadır.
Saha zemini ciddi anlamda bozulmuş, futbol oynamaya elverişli olmaktan çıkmıştır. Sporcuların sakatlanma riski çok yüksektir. Ayrıca yedek kulübeleri tamamen harap halde olup, sporcu sağlığına ve güvenliğine uygun değildir. Seyirci alanları da yetersiz ve bakımsız durumdadır.
"En kötü durumdaki futbol sahası"
Her yıl düzenli olarak lig maçlarının oynandığı, birçok ilçeden sporcu ve izleyiciyi ağırlayan bu saha, şu an tüm ilçeler arasında en kötü durumdaki futbol sahası konumundadır. Bu durum hem ilçemizi olumsuz şekilde temsil etmekte hem de gençlerimizin spora olan ilgisini kırmaktadır.
"Üzerimize düşeni yapmaya hazırız"
Sorunumuzu defalarca ilgili mercilere iletmiş olmamıza rağmen bugüne kadar somut bir adım atılamamıştır. İlçemiz gençliği için sporun öneminin bilincindeyiz ve bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak gerekli altyapının oluşturulması için yetkili kurumların desteği şarttır.
"Yeni sezona hazır olsun istiyoruz"
Bu nedenle, ilçemiz futbol sahasının yenilenmesi, saha zemininde gerekli düzenlemelerin yapılması, yedek kulübelerinin modern hale getirilmesi ve genel bakım-onarım çalışmalarının ivedilikle yeni sezona yetiştirilmesini talep etmekteyiz. Gençliğimizin daha sağlıklı koşullarda spor yapabilmesi için desteğinizi bekliyoruz."