İstanbul Güngören’de 14 Ocak tarihinde meydana gelen ve Kastamonulu 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan cinayetin ardından yaşanan tehdit olayı, yargı süreciyle neticelendi. Cinayet sonrası aileye gönderilen tehdit mesajlarına ilişkin açılan davada karar çıktı ve sanık toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Cinayet Sonrası Aileye Tehdit Mesajları

Güngören’de E.Ç. tarafından bıçaklanarak öldürülen Atlas Çağlayan’ın ardından, acılı aileye yönelik tehdit içerikli mesajlar gönderildiği ortaya çıktı. Sanık Muhammet Yusuf Kazıcı hakkında, mağdur Gülhan Ünlü’ye yönelik “gece vakti yağmaya teşebbüs” ve “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçlamalarıyla 2 yıl 9 aydan 12 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.
Ayrıca sanığın, Gülhan Ünlü, Cüneyt Çağlayan ve aile fertleri Atlas, Doruk, Ayaz ve Arden Çağlayan’a yönelik “zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçunu işlediği iddia edilerek 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.
Mahkemede Dikkat Çeken İfadeler

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık SEGBİS üzerinden katılırken, Gülhan Ünlü ve Cüneyt Çağlayan ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Mahkemede ifade veren Gülhan Ünlü, sanığın kendisine gönderdiği tehdit mesajlarını ayrıntılarıyla anlattı. Ünlü, “Oğlunun bana 40 bin lira borcu var. Bu borcu 48 saat içinde ödemezseniz sizi öldüreceğim şeklinde mesajlar attı. Evime yemek kuryeleri, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Sanığı tanımıyorum, şikayetçiyim” dedi.
Sanıktan Savunma: “Çok Pişmanım”

Duruşmada söz alan sanık Muhammet Yusuf Kazıcı ise yaptığı eylemlerden dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek, “Kendilerinden özür dilerim, rahmetlinin ailesine başsağlığı diliyorum. Yaptıklarım için çok pişmanım” ifadelerini kullandı.
Mahkemenin Kararı Açıklandı
Yargılama sonucunda mahkeme heyeti, sanık Kazıcı’ya “nitelikli yağma” suçundan 4 yıl 2 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
Heyet ayrıca “kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” suçundan sanığa 2 ay 15 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kamuoyunda Yankı Uyandıran Dosya
Hem cinayet sonrası yaşanan süreç hem de aileye yönelik tehditler, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Mahkemenin verdiği karar, benzer suçlarda caydırıcılık tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdı. Aile ise uzun süredir devam eden yargı sürecinin ardından verilen kararla bir nebze olsun rahatlama yaşadı.





