Güngören’de yaşanan ve 17 yaşındaki Kastamonulu Atlas Çağlayan’ın hayatını kaybettiği bıçaklı kavganın ardından ailesine yönelik tehdit iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada bir şüpheli daha yakalandı. Diyarbakır’da gözaltına alınan zanlıyla birlikte olay kapsamında tutuklu sayısı artarken, soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Aileye Yönelik Tehdit Soruşturması Sürüyor

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit içerikli mesajlar gönderildiği iddiaları mercek altına alındı. Bu kapsamda M.Y.K. (19) isimli şüpheli, Diyarbakır’da polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

“Yan Baktın” Tartışması Cinayetle Sonuçlanmıştı

Olay, 14 Ocak’ta Güngören Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde bir baklavacı önünde meydana geldi. Daha önce birbirini tanımadığı belirtilen Atlas Çağlayan ile E.Ç. (15) arasında “yan baktın” gerekçesiyle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine E.Ç, sustalı olarak tabir edilen bıçakla Atlas Çağlayan’ı ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheliler Yakalandı, Tutuklamalar Arttı

Olayın ardından E.Ç. ve yanında bulunan arkadaşları, suç aletiyle birlikte polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve 18 yaşından küçük olan E.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin ardından sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı ve Çağlayan ailesini tehdit ettiği öne sürülen zanlılara yönelik operasyonlar da devam etti. Bu kapsamda daha önce yakalanan 8 şüpheliden bazıları serbest bırakılırken, A.E, Y.T, S.T. ve bir zanlı tutuklandı, bir kişi hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında bir şüphelinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Şanlıurfa’da yakalanan F.K’nin de tutuklanmasıyla birlikte dosya kapsamında tutuklu sayısı 6 oldu.

Yetkililer, hem cinayet hem de aileye yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi