24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öncülüğünde Kastamonu'dan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler, Anıtkabir’i ziyaret etti. Etkinlik, eğitim camiasının büyük bir coşkuyla katıldığı anlamlı bir anma programı olarak öne çıktı.

Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, Ankara’daki Anıtkabir’in meşhur Aslanlı Yolundan yürüyerek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine ulaştı. Ziyaret sırasında, Atatürk’ün anısına çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu. Katılımcılar, bu anlamlı anı saygı ve hüzünle karşıladı.

Anıtkabir Özel Defteri’ne Mesaj

Bakan Tekin, ziyaret sırasında Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Deftere yazdığı notta, Atatürk’ün eğitim alanındaki vizyonuna dikkat çekerek, “Eğitimde çizdiğiniz ufuk bugün de bizlere yol göstermektedir” ifadelerini kullandı. Bu mesaj, öğretmenler için bir motivasyon kaynağı olurken, eğitimde sürdürülen çabaların önemini bir kez daha vurguladı.

Anıtkaber Öğretmenler (2)

Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde toplu hatıra fotoğrafı çektirerek günü ölümsüzleştirdi. Ziyaretin ardından, öğretmenler ve Bakanlık bürokratları, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından aldıkları ilhamla çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Öğretmenler Günü’nün Önemi

24 Kasım, öğretmenlerin toplumdaki rolünü ve değerini anmak için her yıl kutlanıyor. Bu özel günde yapılan Anıtkabir ziyareti, öğretmenlerin hem Atatürk’e saygılarını sunmalarına hem de eğitim camiasının birliğini göstermelerine olanak sağladı. Eğitimdeki hedeflerin ve ideallerin hatırlatıldığı bu etkinlik, öğretmenlerin motivasyonunu artırırken, genç nesillere örnek teşkil ediyor.

Böyle anlamlı bir kutlama, Türkiye genelinde öğretmenlerin toplumsal değerini hatırlatmakla kalmıyor, aynı zamanda eğitim politikalarına yön veren liderlerin vizyonunu da somut bir şekilde yansıtıyor. Bu ziyaret, öğretmenler için unutulmaz bir deneyim olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı